Blog »

Mobilya Sipariş Takibi Nasıl Yapılmalı?

Mobilya Sipariş Takibi Nasıl Yapılmalı?

Mobilya; Satış, Üretim ve Teslimat aşamalarını içeren, takip gerektiren ve hataya yol açabilecek birçok noktası olan bir sektör.

Mağazanıza alışverişe gelen müşteri, onu karşılayan satış temsilcisini her zaman ilk irtibat noktası olarak belirler. Dolayısıyla tüm süreç boyunca mobilyaları evine sağlıklı bir şekilde ulaşana dek hep onunla iletişim halinde olacaktır.

Bu sebeple müşteri aradığında ona hızlı ve hatasız yanıt verebilmek önemli. Eğer MobilyaTakip programı kullanıyorsanız zaten sistemden müşterinin siparişi ile alakalı hızlı bir şekilde bilgi verirsiniz. 

Ancak MobilyaTakip kullanmıyorsanız olacakları söyleyelim: Müşterinize “Biz size geri dönüş yapacağız,” deyip önce depoyu arayacak, ürünlerin gelip gelmediğini soracaksınız. Depoda da aynı şekilde bir sistem olmadığı için, o da size “Ben sizi arayacağım,” diyecek ve onca işi bırakıp sipariş formunu bulacak. Ardından ürünleri depoda bulup hangilerinin gelip gelmediğini tespit edecek ve sonra sizi arayacak. Nihayet siz de müşterinizi arayarak sorusuna cevap verebileceksiniz.

Oysa bütün bunlarla uğraşmak yerine MobilyaTakip kullansaydınız, müşteri aradığı anda ona yanıt verebilecek ve yukarıda saydığımız işlemlerle vakit yitirmek yerine, mağazanıza gelen başka bir müşteriyi fark edip, ona satış yapabilecektiniz.

Ziyaretlerimizde sıkça karşılaştığımız bir durum da, sipariş takibini excel’den yapmak. Excel, elbette aklınıza gelen en iyi yöntem. Bazı firmalarda ise siparişlerin hâlâ defterde tutulduğunu da gördük.

Siparişlerinizi MobilyaTakip paneline girdiğiniz andan itibaren takibini MobilyaTakip sizin girmiş olduğunuz ayar değerlere göre yapar. Şöyle ki; Sipariş formunuzun içinde farklı üreticilere iletilmesi gereken ürünler var ise (Örneğin yemek odası A firmasından, Yatak Odası B firmasından gibi), bu ürünleri kırarak içerdiği üreticilere otomatik olarak iletir. Böylelikle siz sipariş içindeki ürünleri tek tek üreticilerine iletmekle uğraşmazsınız. Böylelikle hatasız ve eksiksiz sipariş takibi yapabilirsiniz.

Eğer üreticiyseniz, sipariş takibi için excel’le uğraşmanıza gerek yok. Siparişlerinizi MobilyaTakip Üretim panelinden kolaylıkla takip edebilirsiniz.

MobilyaTakip üretim panelinden üreticiler bayilerini ekleyebiliyorlar. Her bayi için, çalıştıkları fiyat listesinin eşleştirmesini gerçekleştirebiliyor ve tüm siparişlerin takibini buradan yapabiliyorlar.

Aynı zamanda dolar fiyat listesi, euro fiyat listesi gibi farklı kurlarda da fiyat listesi oluşturabiliyorlar.

Yapılan teslimatlar otomatik olarak bayinin carisine de yansıyor. Parçalı teslimat yapıldı ise, yapılan teslimatlar cariye yansıyor.

Aynı zamanda bayilerden gelen SSH’lerin takibini de program üzerinden yapabiliyorsunuz.

MobilyaTakip, Türkiye mobilya sektörü ile tamamen uyumlu olarak geliştirildi. Mobilya üretim atölyesinin Sipariş Takip, Cari Takip, Ekstre Takip, SSH Takip, Teslimat Takip gibi tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Son Yazılarımız